czwartek, stycznia 30, 2020

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki

Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki
Pyszne i szybkie w przygotowaniu roladki drobiowe z żółtym serem, masłem i natką pietruszki.  Roladki drobiowe z serem i natką pietruszki - składniki: 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g) 100 g żółtego sera 50 g masła 0,5 pęczka natki pietruszki 1 jajko przyprawy: sól i pieprz dodatkowo: bułka tarta do panierowania i olej do smażenia Jak zrobić roladki drobiowe z serem i...

środa, stycznia 29, 2020

Śnieżny puch (bez pieczenia)

Śnieżny puch (bez pieczenia)
Lekkie jak puszek ciasto bez pieczenia na bazie twarogu i śmietany kremówki z dodatkiem galaretki cytrynowej i posypki z wiórków kokosowych. Śnieżny puch to bardzo smaczny i orzeźwiający deser, a jego dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. :) Śnieżny puch - składniki: 500 g trzykrotnie mielonego twarogu (użyłam z wiaderka) 400 ml śmietany kremówki 30% 4 łyżki cukru pudru 2...

wtorek, stycznia 28, 2020

Kluski ruskie

Kluski ruskie
Kluski ruskie są proste i szybkie w przygotowaniu, i stanowią świetną alternatywę dla tradycyjnych pierogów ruskich. To również świetny (i smaczny:)) sposób na wykorzystanie pozostałych po obiedzie ziemniaków. Kluski ruskie - składniki: 750 g ziemniaków 250 g sera białego tłustego lub półtłustego 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki mąki przyprawy: sól i pieprz około 3 łyżki oleju Jak...

poniedziałek, stycznia 27, 2020

Sernik z musem brzoskwiniowym na czekoladowo-sucharkowym spodzie (bez pieczenia)

Sernik z musem brzoskwiniowym na czekoladowo-sucharkowym spodzie (bez pieczenia)
Ciasto śmietanowo-serowe bez pieczenia z dodatkiem musu brzoskwiniowego, na chrupiącym spodzie, tj. sucharków wymieszanych z kremem czekoladowym to obłędne w smaku ciasto.  Ciasto z brzoskwiniami, sucharkami i kremem czekoladowym - składniki na spód: 200 g sucharków 300 g kremu czekoladowego (użyłam Nutellę) Sernik z musem brzoskwiniowym na sucharkach - składniki na masę serową: 500...

niedziela, stycznia 26, 2020

Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim

Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim
Piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i serem feta zapiekane w cieście francuskim to świetny pomysł na smaczny obiad i ciekawy sposób na przygotowanie kurczaka.  Piersi z kurczaka ze szpinakiem w cieście francuskim - składniki: 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g) 1 opakowanie ciasta francuskiego (około 270-300 g) 1 cebula 3 ząbki czosnku 250 g mrożonego szpinaku 1 łyżka...

sobota, stycznia 25, 2020

Ciasto jabłkowe z budyniem kajmakowym i orzechami (bez pieczenia)

Ciasto jabłkowe z budyniem kajmakowym i orzechami (bez pieczenia)
Pyszne ciasto bez pieczenia składające się z warstwy jabłkowej, budyniu kajmakowego i polewy kajmakowej z orzechami włoskimi. Ciasto jabłkowe bez pieczenia - składniki na warstwę jabłkową: 1 kg jabłek 3 łyżki cukru trzcinowego 0,5 szklanki wody 1 galaretka cytrynowa Ciasto jabłkowe z budyniem kajmakowym - składniki na budyń kajmakowy: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru trzcinowego 230 g...

piątek, stycznia 24, 2020

Kąski z kurczaka w kefirze i krakersach

Kąski z kurczaka w kefirze i krakersach
Szybkie i proste w przygotowaniu, pieczone kąski z kurczaka marynowane w kefirze oraz ketchupie i panierowane w krakersach. Piersi z kurczaka w kefirze i krakersach - składniki: 2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g) 250 ml kefiru 3 łyżki pikantnego ketchupu 2 łyżki ulubionej przyprawy do kurczaka około 200 g krakersów dodatkowo: olej do posmarowania mięsa Jak zrobić kąski z kurczaka...
Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger