środa, października 14, 2020

Kapusta zasmażana

Kapusta zasmażana
Kapusta zasmażana to klasyczny, prosty przepis na pyszny dodatek do różnych dań obiadowych. Kapusta zasmażana - składniki:1 kg kapusty białej1,5 łyżeczki soli1 łyżeczka pieprzu1,5 łyżeczki cukru3/4 szklanki wody2 łyżki soku z cytrynypęczek koperku125 g masła 1,5 łyżki mąkiJak zrobić kapustę zasmażaną?Kapustę umyj, osusz, odkrój twardy głąb, a następnie poszatkuj.Poszatkowaną kapustę przełóż...

poniedziałek, października 12, 2020

Muffinki z borówkami i kruszonką

Muffinki z borówkami i kruszonką
Smakowicie, niesamowicie maślane, a do tego proste w przygotowaniu muffinki z borówkami amerykańskimi i chrupiącą kruszonką.  Muffinki z borówkami i kruszonką - składniki na muffinki:2 szklanki mąki 1 szklanka cukru1 łyżeczka sody oczyszczonej2 jajka1 szklanka kefiru50 g roztopionego i ostudzonego masła250 g borówek amerykańskichMuffinki z borówkami i kruszonką - składniki na kruszonkę:100...

niedziela, października 11, 2020

Roladki z karkówki faszerowane kaszą jęczmienną i szynką

Roladki z karkówki faszerowane kaszą jęczmienną i szynką
Pyszne, bogato nadziane roladki z kaszą jęczmienną, szynką, cebulą i natką pietruszki, duszone w sosie pomidorowym. Przygotowanie roladek z karkówki jest dość pracochłonne, jednak warto poświęcić im odrobinę czasu. Są naprawdę wyśmienite! :)Roladki z karkówki faszerowane kaszą jęczmienną i szynką - składniki na farsz:3/4 szklanki kaszy jęczmiennej2 cebule3 ząbki czosnku200 g ulubionej szynki4 żółtkapęczek...

sobota, października 10, 2020

Kolorowy biszkoptowiec (bez pieczenia)

Kolorowy biszkoptowiec (bez pieczenia)
Pyszne, kolorowe ciasto bez pieczenia na biszkoptach, składające się z kilku kolorowych warstw, z pewnością posmakuje dużym i małym. Polecam. :)Składniki na masę agrestową:1 galaretka agrestowa250 ml wody250 ml śmietany kremówki180 g serka homogenizowanego waniliowegoSkładniki na masę pomarańczową:2 galaretki pomarańczowe650 ml wodySkładniki na masę truskawkową:1 galaretka truskawkowa250 ml wody250...

piątek, października 09, 2020

Kotlety po parysku zapiekane z pomidorami

Kotlety po parysku zapiekane z pomidorami
Pyszne, soczyste, rozpływające się w ustach kotlety drobiowe przygotowane po parysku, zapieczone z pomidorem i mozzarellą. Pycha!Koltety po parysku zapiekane z pomidorami - składniki:3 filety z piersi kurczaka (około 600-700 g)mąka1-2 jajka2 duże lub 3 małe pomidory250 g mozzarelliprzyprawy: sól, pieprz, ulubiona przyprawa do kurczaka, bazyliadodatkowo: olej do smażeniaJak zrobić kotlety po parysku...

środa, października 07, 2020

Zupa z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Zupa z kurczakiem, marchewką i groszkiem
Kremowa, delikatna w smaku, pełna zdrowych i pysznych składników zupa z kurczakiem, porem, ziemniakami i marchewką z groszkiem.Zupa z kurczakiem, marchewką i groszkiem - składniki:2 filety z piersi kurczaka (około 500-600 g)1 duża biała część pora50 g masłaokoło 700 g ziemniaków300 g mrożonej marchewki z groszkiem2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego800 ml mleka100 g śmietany 18%100 g jogurtu...

poniedziałek, października 05, 2020

Roladki drobiowe z kaszą pęczak i marchewką

Roladki drobiowe z kaszą pęczak i marchewką
Pyszne roladki drobiowe faszerowane kaszą pęczak z dodatkiem pora i marchewki, duszone w sosie śmietanowym.Roladki drobiowe z kaszą pęczak i marchewką - składniki:3-4 filety z piersi kurczaka (około 700-800 g)3/4 szklanki kaszy pęczakpół białej części pora (około kilkunastu centymetrów)3 marchewki2 łyżki jasnego sosu sojowego750 ml bulionu warzywnego lub drobiowego2 łyżki mąki150 ml śmietanki 18%1...
Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger