Pyszne ślimaczki z ciasta francuskiego z dodatkiem sera śmietankowego, parówek i sera żółtego to świetny pomysł na przekąskę do lunchboxa czy na imprezę.
Ślimaczki francuskie z parówką - składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego XXL
 - 150 g serka śmietankowego ziołowego (użyłam Almette)
 - 5 parówek
 - 150 g sera żółtego
 - ketchup pikantny
 - świeżo mielony pieprz
 
Ślimaczki francuskie z parówką - przepis:
- Ciasto francuskie rozwiń i posmaruj serkiem śmietankowym.
 - Na serku równomiernie rozłóż drobno pokrojone parówki, kolejno ser żółty starty na dużych oczkach tarki. Całość dopraw świeżo mielonym pieprzem i polej niezbyt dużą ilością ketchupu.
 - Ciasto francuskie zwiń wzdłuż dłuzszego boku na kształt rolady i pokrój ją na ślimaczki.
 - Ślimaczki przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni Celsjusza i piecz przez około 15-20 minut - do zarumienienia.
 























