poniedziałek, kwietnia 20, 2020

Piersi z kurczaka w cieście majonezowym

Bardzo szybkie i proste w przygotowaniu, a przy tym pyszne i aromatyczne piersi z kurczaka w cieście majonezowym.

Piersi z kurczaka w cieście majonezowym





Piersi z kurczaka w cieście majonezowym - składniki:

  • 2 filety z piersi kurczaka (około 500 g)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, ostra papryka, czosnek suszony

Jak zrobić piersi z kurczaka w cieście majonezowym?

  • Piersi z kurczaka oczyść, osusz i pokrój na mniejsze kawałki. Dopraw solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz suszonym czosnkiem. 
  • Białka oddziel od żółtek. Żółtka wymieszaj z majonezem. Białka ubij na sztywną pianę i delikatnie wmieszaj do żółtek. Dodaj przesianą mąkę, ponownie delikatnie wymieszaj.
  • Do ciasta dodaj pokrojone kawałki kurczaka, dokładnie wymieszaj.
  • Kawałki kurczaka smaż na rozgrzanym oleju z obu stron, do zarumienienia.
Smacznego!
Piersi z kurczaka w cieście majonezowym
Piersi z kurczaka w cieście majonezowym

5 komentarzy:

  1. Odpowiedzi
    1. Super, bardzo się cieszę, że smakowało. :) Pozdrawiam serdecznie! :)

      Usuń
  2. Bardzo ciekawy przepis.Właśnie czegoś takiego szukałam.Dziękuję.....

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Cieszę się, ze przepis się spodobał. Pozdrawiam serdecznie. :)

      Usuń

Copyright © 2016 Słodko-słone pichcenie , Blogger