Placki jogurtowe z bananami są smaczne i szybkie w przygotowaniu. To idealny pomysł na śniadanie czy podwieczorek.
Placki jogurtowe z bananem - składniki:
- 330 g jogurtu naturalnego
 - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej
 - 3 banany
 - 2 łyżki brązowego cukru
 - 4 jajka
 - olej do smażenia
 
Placki jogurtowe z bananem - przepis:
- Banany zmiksuj blenderem lub dobrze rozgnieć widelcem.
 - Białka oddziel od żółtek. Białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę.
 - Do miski wlej jogurt, wsyp mąkę, dodaj zmiksowane banany, cukier i żółtka. Krótko zmiksuj, tylko do połączenia się składników. Dodaj ubitą pianę. Delikatnie wmieszaj w ciasto.
 - Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju. Łyżką nakładaj ciasto formując placuszki. Smaż z obu stron na złoty kolor.
 



