Delikatna, słodka, maślana marchewka z dodatkiem natki pietruszki do pyszny dodatek do dań obiadowych, np. kurczaka w miodowo-musztardowej marynacie. Marchewka w miodzie to bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo pyszny dodatek do obiadu.
Marchewka w miodzie - składniki:
- 500 g marchewki
 - 2 łyżki miodu
 - 3 łyżki masła
 - 4 łyżki posiekanej natki pietruszki
 - dodatkowo: sól i pieprz
 
Jak zrobić marchewkę w miodzie?
- Marchew obierz, umyj, pokrój na plasterki i ugotuj do miękkości.
 - Odcedzoną marchewkę przełóż na patelnię, dodaj masło, wymieszaj. Po około 3 minutach dodaj miód, wymieszaj i smaż do momentu, aż marchewka będzie szklista.
 - Pod koniec smażenia dodaj posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
 
Smacznego!







Brak komentarzy:
Prześlij komentarz