Jajka faszerowane ogórkiem konserwowym i szynką z dodatkiem chrzanu to pyszna propozycja na nadchodzące święta.
Jajka faszerowane ogórkiem konserwowym i szynką - składniki:
- 4 jajka
- 2 małe ogórki konserwowe
- 50 g szynki konserwowej
- 2 łyżki majonezu
- 0,5 łyżeczki tartego chrzanu
- przyprawy: sól i pieprz
Jak zrobić jajka faszerowane ogórkiem konserwowym i szynką?
- Jajka ugotuj na twardo. Po ostygnięciu obierz ze skorupki, przekrój na pół i wyjmij żółtka.
- Ogórki konserwowe i szynkę pokrój w drobną kostkę.
- Do miseczki dodaj rozgniecione widelcem żółtka, ogórki konserwowe, szynkę, majonez, chrzan, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
- Gotową masą faszeruj jajka.
Smacznego!