Ekspresowa w przygotowaniu i wyrazista w smaku surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem musztardy francuskiej, majonezu, śmietany i miodu. 
 
Surówka z kapusty pekińskiej - składniki:
- 1 duża kapusta pekińska (około 1,5 kg)
 
- 2 łyżki soku z cytryny
 
- 3 łyżki oliwy z oliwek
 
- 4 łyżki majonezu
 
- 200 ml kwaśnej śmietany 18 %
 
- 5 łyżeczek musztardy francuskiej
 
- 1 łyżeczka miodu
 
- przyprawy: sól i pieprz
 
 
Jak zrobić surówkę z kapusty pekińskiej?
- Kapustę oczyść i drobno pokrój. Dopraw solą i pieprzem. Dodaj sok z cytryny i oliwę z oliwek. Wymieszaj.
 
- W miseczce wymieszaj majonez, śmietanę, musztardę francuską i miód. Wymieszaj i połącz z pokrojoną kapustą.
 
 
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz