Pyszne, soczyste i aromatyczne kotlety mielone wzbogacone o podsmażone z cebulą pieczarki oraz żółty ser. 
Kotlety mielone z serem żółtym i pieczarkami - składniki:
- 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
 - 3 duże cebule
 - 500 g pieczarek
 - 350 g sera żółtego
 - 1 pęczek natki pietruszki
 - 2 jajka rozmiar L
 - 50 ml mleka
 - przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, czosnek granulowany, majeranek
 - bułka tarta do obtoczenia kotletów
 - olej do smażenia
 
Kotlety mielone z serem żółtym i pieczarkami - przepis:
- Na dobrze rozgrzany olej wrzuć drobno posiekaną cebulę. Smaż do zeszklenia. Wrzuć starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Dopraw solą i pieprzem. Smaż do całkowitego odparowania wody. Pozostaw do ostudzenia.
 - Do dużej miski przełóż mięso mielone, ostudzone pieczarki z cebulą, starty na dużych oczkach tarki ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, jajka, mleko oraz przyprawy: sól, pieprz, słodką paprykę, czosnek granulowany i majeranek. Dokładnie wyrób.
 - Z masy mięsnej formuj kotlety i obtaczaj je w bułce tartej.
 - Kotlety smaż na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron do zarumienienia.
 








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz