Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę roladki z chleba tostowego z dodatkiem sosu majonezowego z ketchupem, sera żółtego i parówki. 
Roladki z chleba tostowego - składniki:
- 10 kromek chleba tostowego
 - 3 łyżki majonezu
 - 2 łyżki pikantnego ketchupu
 - 10 plasterków sera żółtego
 - 5 długich parówek
 
Roladki z chleba tostowego - przepis:
- Kromki chleba tostowego rozwałkuj przy pomocy wałka do ciasta.
 - Majonez wymieszaj z ketchupem
 - Każdą kromkę chleba posmaruj mieszanką majonezu i ketchupu. Następnie na każdej kromce chleba ułóż kolejno: plasterek sera żółtego i połówkę parówki. Zwiń w roladkę.
 - Roladki przełóż na blachę do pieczenia wyłożoną papierem do pieczenia, łączeniem do dołu.
 - Rollsy z chleba tostowego wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piecz przez 15 minut.
 








Brak komentarzy:
Prześlij komentarz